Boksen tegen Parkinson
Eruit halen wat erin zit

Boksen tegen Parkinson

“Eruit halen wat erin zit”, dat is het doel van boksen tegen Parkinson. FITT Roden biedt deze training elke donderdag geheel op vrijwillige basis aan voor deze groep sporters. Wij zien het als onze missie om iedereen het nut van sporten in te kunnen laten zien. Voor mensen met Parkinson is dit heel concreet. Boksen helpt hen de gevolgen van deze ziekte te vertragen. Daarbij is sporten in een kleine groep heel gezellig.

Tijdens deze trainingen werken we voortdurend aan je coördinatie. Deze coördinatie speelt een cruciale rol bij het boksen. Je brengt constant alles in beweging, om je spieraansturing een trigger te geven.

Balans, kracht en conditie

Ook balans, kracht en conditie zijn hierbij belangrijk. Verschillende studies hebben aangetoond dat boksen de plasticiteit van het brein verbetert, neurologische symptomen vermindert en de fysieke achteruitgang kan vertragen.

Boksen Parkinson

Blijf in beweging

Juist om deze reden bieden wij voor deze groep sporters de kans om in beweging te blijven. Gewoon alles even heerlijk van je afslaan en met je gedachten ergens anders zijn. Na de training bieden we de mogelijkheid om gezellig samen een kop koffie of thee te drinken!

Contact

Nieuwsgierig geworden? Of heb je meer informatie nodig?
Neem vrijblijvend contact met ons op door onderstaand
formulier zo volledig mogelijk in te vullen.

FittRoden
Centuurbaan Noord 105,
9301 NT Roden